PENGASAS SYARIKAT RUMPAI LAUT ENTERPRISE

NAMA

: DR(H) ROSLI BIN MAHMOOD

UMUR

: 53 TAHUN

AHLI

: 2019

Latar belakang

SYARIKAT RUMPAI LAUT ENTERPRISE ditubuhkan pada tahun 2008. Pada tahun 2008, SYARIKAT RUMPAI LAUT ENTERPRISE telah mula berdikari untuk memasarkan produk-produk keluarannya yang berasaskan rumpai laut (SEAWEED) speasis EUCHEMA COTTONI. Diantara produk-produk yang dihasilkan oleh Syarikat ini adalah MINUMAN RUMPAI LAUT berperisa laici, oren, strawberi, buah-buahan, durian belanda & blackcurrant. Produk ini berjenama SYATIBI. Pada pertengahan tahun 2009, Syarikat ini mula melangkah setapak lagi dengan mengeluarkan beberapa produk baru iaitu Kacang Bersalut Rumpai Laut, Kerepek Rumpai Laut & Kismis Bersalut Rumpai Laut. Kesemua produk-produk ini adalah rekaan citarasa pengasas produk sendiri Dr (H) ROSLI BIN MAHMOOD yang dibantu oleh PUAN AMINAH.

Sebelum penggunaan ICT/ penglibatan PI

DR.(H)ROSLI BIN MAHMOOD datang ke PI untuk belajar dan mengambil kursus komputer dalam meningkatkan kemahiran beliau dalam ict untuk meningkatkan pendapatan beliau dan memajukan bisnes beliau.

Selepas penggunaan ICT/ penglibatan PI

Alhamdulillah selepas mengikuti setiap program yang dijalankan oleh Pusat Internet Padang Jambu kini kemahiran beliau dalam dalam mempromosikan produk  bertambah baik. Beliau juga mahir dalam menggunakan asas komputer.